Riscuri și costuri potențiale ale chirurgiei oculare cu laser
Aflați cum se compară diferitele tipuri de operații oculare
Riscuri potențiale ale chirurgiei oculare cu laser
Efectele secundare
Chirurgia oculară cu laser este o metodă dovedită clinic și stabilită de tratare a erorilor de refracție, precum și a anumitor tulburări de vedere. La fel ca toate intervențiile chirurgicale, chirurgia oculară cu laser nu este complet lipsită de riscuri și de efecte secundare.
Unele complicații care pot apărea includ
Corectare în exces sau insuficientă
Nu toată lumea realizează o îmbunătățire completă a vederii după o intervenție chirurgicală oculară cu laser. Valoarea corecției vederii poate varia în funcție de afecțiunile individuale. Poate rămâne o eroare reziduală de refracție, ceea ce înseamnă că unii pacienți vor avea în continuare nevoie după operație de ochelari sau de lentile de contact. În acest caz, poate fi luată în considerare o intervenție chirurgicală de urmărire pentru corectarea erorii de refracție reziduale rămase.
Dificultatea vederii pe timp de noapte
Unele persoane întâmpină dificultăți cu vederea pe timp de noapte sau când conduc noaptea și văd strălucire și/sau halouri în jurul luminilor din întuneric. Este mai frecvent la începutul perioadei postoperatorii și se îmbunătățește treptat în majoritatea cazurilor.
Vedere încețoșată
Vision can appear hazy, and this complication is more common among patients who were severely nearsighted.
Vedere dublă
Reclamațiile privind vederea dublă după corectarea vederii cu laser sunt rare și se referă de obicei la vizionarea fantomelor în imagini. Aceasta este o caracteristică a vederii duble, denumită în medicină și diplopie, atunci când cei doi ochi nu sunt aliniați corect sau atunci când există o problemă cu creierul care fuzionează imaginile într-una singură.
Sindromul ochiului uscat
Ochii uscați, iritați după corectarea vederii cu laser sunt relativ obișnuiți la începutul perioadei postoperatorii și se ameliorează treptat la majoritatea pacienților. Unele persoane îi consideră parte a procesului de vindecare. De obicei, sunt tratați cu lacrimi artificiale sau cu alte opțiuni de tratament. Pacienții care tind să aibă probleme cu ochii uscați înainte de intervenția chirurgicală pot fi mai predispuși să se confrunte cu acestea și după intervenția chirurgicală. Deoarece ochii uscați pot provoca disconfort și vedere neclară, pacienții trebuie testați pentru a se identifica un eventual sindrom de ochi uscați înainte de a lua în considerare intervenția chirurgicală.
Ectazie corneeană (umflarea corneei)
Ectazia corneeană este un termen folosit pentru a descrie un grup de afecțiuni ale ochilor care determină subțierea progresivă a corneei, slăbind partea din față a ochiului și determinând umflarea acestuia înainte. Aceste afecțiuni includ keratoconus, keratoglobus, degenerare marginală pelucidă, degenerare marginală Terrien, precum și astigmatism postoperator legat de corectarea cu laser a vederii.
Ectazia poate apărea în orice moment, de la scurt timp după operație până la ani mai târziu. Ochelari, lentile de contact sau chiar un transplant de cornee pot fi necesare pentru a restabili vederea, dacă aceasta apare. O examinare atentă preoperatorie poate reduce probabilitățile de apariție a ectaziei după corectarea cu laser a vederii.
Infecție
Există o probabilitate foarte mică de a dezvolta o infecție a ochilor după o intervenție chirurgicală cu laser asupra ochilor. Este important să consultați chirurgul dacă ochiul devine roșu, dacă este dureros sau dacă există o pierdere a vederii. Infecțiile pot fi vindecate dacă sunt diagnosticate într-un stadiu incipient, dar pot lăsa deteriorări grave, dacă nu sunt tratate prompt. Picăturile de ochi prescrise administrate după procedură pot contribui la prevenirea unei infecții.
Complicații legate de flap (lambou)
Complicațiile legate de flap pot apărea după procedura LASIK deoarece se creează un flap ("căpăcel") în cornee. Acestea includ infecția, inflamația și dislocarea flap-ului. Se tratează adesea fie cu picături oftalmice, fie cu intervenții chirurgicale suplimentare.
Mituri și fapte
-
Fapt: deși realizarea acestor opțiuni de tratament durează doar câteva minute cu ajutorul laserelor, acestea sunt intervenții chirurgicale cu potențial de riscuri și de complicații. Consultați-vă medicul oftalmolog, pentru mai multe informații despre riscuri și complicații.
-
Fapt: marea majoritate a persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală cu laser asupra ochilor nu au nevoie de ochelari după aceea. În unele cazuri, totuși, pot fi necesare ajutoare vizuale, precum ochelari și lentile de contact sau intervenții chirurgicale suplimentare cu laser. Presbiopia, deteriorarea naturală a vederii odată cu vârsta, ar putea necesita, de asemenea, ca pacientul să folosească ochelari de lectură sau să fie supus unei intervenții chirurgicale suplimentare pentru a citi texte cu litere mici.
-
Fapt: deși tehnologia din spatele diferitelor opțiuni de tratament este fiabilă, o componentă critică pentru obținerea unor rezultate excelente în corecția vizuală este calitatea consultării preoperatorii și abilitatea chirurgului dumneavoastră.
-
Fapt: tehnologia va continua mereu să avanseze, dar aceasta nu înseamnă că metodele actuale vor avea o rată de succes mai mică sau că vor duce la mai multe complicații decât metodele noi. În prezent, toate dispozitivele utilizate pentru chirurgia oculară cu laser au fost aprobate și testate clinic, pentru a se asigura că îndeplinesc standarde ridicate de siguranță și de eficacitate. Tehnologia a avansat foarte mult în ultimul deceniu și se află la un nivel de neegalat. Corectarea vederii cu laser cu SMILE, LASIK și PRK/LASEK a demonstrat rate de succes foarte ridicate, cu rate foarte scăzute de complicații.
-
Fapt: vârsta poate fi un factor, dar dacă ochii dumneavoastră sunt sănătoși și aveți o vedere stabilă, acesta este un aspect mult mai important de luat în considerare pentru eligibilitatea pentru operație. O prescripție pentru vedere nu se stabilizează, de obicei, până spre sfârșitul adolescenței. Pentru pacienții mai în vârstă, un alt element important de luat în considerare este presbiopia, care este pierderea naturală a capacității de a vedea lucrurile de aproape. Există soluții de chirurgie cu laser, cum ar fi Laser Blended Vision sau monovision, care pot compensa efectul presbiopiei. Consultați-vă medicul, pentru a afla dacă sunteți un candidat potrivit.
-
Fapt: aproape toți pacienții descriu procedura ca fiind nedureroasă. Picăturile de anestezie amorțesc complet ochiul. În timpul anumitor părți ale intervenției chirurgicale, este posibil să simțiți presiune în jurul ochiului, iar după operație poate exista un anumit disconfort, dar acest lucru depinde de procedură și de cazul individual. O procedură care include ablația de suprafață poate fi, de exemplu, mai inconfortabilă decât un flap (lambou) sau o intervenție chirurgicală minim invazivă cu laser asupra ochilor.
Costurile operației oculare cu laser
Ce rol trebuie să joace prețul?
Dacă aveți în vedere o intervenție chirurgicală cu laser asupra ochilor pentru a vă corecta vederea, vă pot veni în minte întrebări tipice despre costuri: Cât va costa operația? Este un tratament mai scump opțiunea mai bună? Asigurarea mea de sănătate va acoperi operația? Există beneficii din punct de vedere al costurilor dacă aveți o intervenție chirurgicală față de alte ajutoare de corectare a vederii?
Nu există un preț standard pentru chirurgia oculară cu laser. Costul depinde de mai mulți factori. Dacă asigurarea dumneavoastră de sănătate acoperă costurile operației oculare cu laser depinde de împrejurările individuale.
Numeroși pacienți consideră corectarea vederii cu laser o investiție pe termen lung în vederea lor și cântăresc această investiție unică în raport cu banii pe care îi cheltuiesc de obicei pe ochelari, pe lentile de contact și pe produse de îngrijire.
Împreună, dumneavoastră și medicul dumneavoastră puteți determina ce opțiune de corectare a vederii corespunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră individuale de vedere și stilului dumneavoastră de viață.
Cu cât mai scump, cu atât mai bun?
Atunci când alegeți un chirurg și o clinică pentru chirurgia oculară cu laser, există mai mulți factori de luat în considerare, dincolo de preț. Este posibil ca un preț extrem de scăzut sau o comparație a prețurilor la valoarea nominală să nu reflecte toți factorii relevanți.
Costul operației oculare cu laser poate depinde de mai mulți factori:
- Opțiunea de tratament
- Tehnologia utilizată
- Gravitatea afectării vederii
- Locația
- Îngrijirea pre- and post-operatorie
- Serviciile incluse
Dacă intervenția chirurgicală oculară cu laser este o opțiune viabilă, este important să consultați medicul/specialistul în îngrijirea ochilor și asigurătorul de sănătate, pentru a discuta despre eligibilitate, despre opțiunea de tratament aleasă și despre posibilele riscuri. Dacă aveți întrebări cu privire la costuri sau la metodă, este cel mai bine să faceți o programare pentru o sesiune de consiliere, pentru mai multe informații. Atunci când alegeți un medic, vă rugăm să luați în considerare experiența și expertiza acestuia. Împreună, dumneavoastră și medicul dumneavoastră puteți determina ce opțiune este optimă pentru dumneavoastră. O decizie bine întemeiată poate fi luată numai dacă toate întrebările dumneavoastră au primit răspuns.
Costurile pentru chirurgia oculară cu laser pot varia, de asemenea, de la o clinică la alta. Citiți aici mai multe despre factorii de luat în considerare atunci când alegeți o clinică.
Asigurarea mea de sănătate acoperă intervenția chirurgicală?
Dacă asigurarea dumneavoastră de sănătate acoperă costurile intervenției dumneavoastră chirurgicale variază în funcție de furnizorul individual și la nivel regional. Adesea chirurgia oculară cu laser nu este considerată necesară din punct de vedere medical, prin urmare este posibil ca planurile standard de asistență medicală să nu acopere costurile.
Adresați-vă medicului dumneavoastră și companiei de asigurări de sănătate atunci când vă gândiți să vă corectați vederea. Este posibil să constatați că operația poate fi acoperită parțial sau că este deductibilă din impozite. Unii medici oferă, de asemenea, un plan de plată, pentru a o face mai accesibilă.