Lentile trifocale
Ce trebuie să știți
La fel ca pentru toate tehnologiile inovatoare, există și câteva lucruri de luat în considerare atunci când alegeți o lentilă trifocală.
Dacă suferiți de boli ale ochilor, cum ar fi glaucomul, retinopatia diabetică, edemul macular diabetic sau degenerescență maculară, este posibil să nu fiți un candidat potrivit pentru lentilele trifocale. Aceste boli, chiar și în stadii incipiente, pot fi incompatibile cu lentilele intraoculare premium. Dacă suferiți de vreuna dintre aceste boli, puteți discuta despre opțiuni alternative cu medicul dumneavoastră oftalmolog.
Fenomenele luminoase
Un efect secundar legat de soluțiile multifocale este un grad mai ridicat de tulburări de vedere și de fenomene luminoase (disfotopsie), care sunt cauzate de lentila care focalizează lumina de la mai multe distanțe. Acestea sunt percepute în mod normal ca
- Strălucire în anumite situații cu lumină scăzută
- Halouri în jurul surselor de lumină noaptea
Majoritatea persoanelor cu lentile multifocale consideră că aceste fenomene sunt numai ușor deranjante și se obișnuiesc cu acestea în timp. Cu toate acestea, există și un grup mic de pacienți care nu se adaptează bine sau care sunt foarte deranjați de efectele secundare care pot apărea. Simularile de potențiale halouri și strălucire percepute după intervenția chirurgicală ajută pacientul să se pregătească pentru posibilele efecte secundare.
Întrebați-vă medicul despre tulburările de lumină din timpul consultației, pentru a verifica dacă sunteți candidatul potrivit pentru o LIO trifocală.
Sensibilitate la contrast scăzută
O altă consecință a multifocalității ar putea fi o calitate a imaginii ușor mai puțin perfectă. Acest lucru se datorează lentilei care împarte lumina de la diferite distanțe pe retină. Prin urmare, pacienții trebuie să facă un mic compromis în ceea ce privește calitatea imaginii, pentru a obține efectul multifocal.